Dr. Zentai Ágnes: Néhány szó a pszichodrámáról – pszichodráma csoport indul

Kép nagyítása kattintással
„Kezdetben volt a létezés, de létezés nincs létező lény nélkül, vagy létező dolog nélkül. Kezdetben volt a szó, a gondolat, de a tett még előbb volt. Kezdetben volt a tett, de a tett nincs cselekvő nélkül, nincs olyan tárgy nélkül, amelyre a tett irányul és olyan „te” nélkül akivel a cselekvő találkozik. Kezdetben volt a találkozás” – írja Moreno.

E találkozás a dramatikus játék keretében jön létre, a jelent, a múltat és a jövőt egyesítő, sűrített pillanatban, mely – ahogy Moreno mondja – a lélek igazságát cselekvésen keresztül mutatja meg. A pszichodráma cselekvésen keresztül juttatja el a résztvevőt a – természetesen nem minden játékban létrejövő – katarzisig, mely változásának, problémája megoldásának spontaneitását és kreativitását igénylő eszköze lehet Ez az átélésen keresztül olyan új felismerésekhez juttatja, melyek lehetővé tehetik számára, hogy a régi helyzetekben új módon cselekedjen.

Ha a fentiek felkeltették érdeklődésedet, kipróbálhatod Kun Andrea és Zentai Ágnes 120 órás felnőtt önismereti pszichodráma csoportjában, melyet minden hónap egy szombatján 10 és 18 óra között tartanak a Déli pályaudvar környékén.
Mobil: 06 20 9673941
email:AQN@freemail.hu

Szóljon hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

A megjelent cikkek és hozzászólások a szerzők szellemi tulajdonát képezik, sokszorosításuk vagy bármilyen felhasználásuk kizárólag írásbeli engedéllyel lehetséges. Minden cikk és hozzászólás tartalma kizárólag a szerzők magánvéleménye, mely független A Lélekben Otthon szerkesztőségének véleményétől.

A portál készítője és karbantartója: Wired Studio