Dr. Hárs György Péter: Megalakult a Magyarországi Otto Gross Társaság

Kép nagyítása kattintással 2007. február 24-én megalakult a Magyarországi Otto Gross Társaság. A pszichoanalitikus mozgalomból kirekesztett és azóta sajnálatosan feledésbe merült Gross (1877-1920) osztrák orvos, pszichiáter, pszichoanalitikus és anarchista volt.
A Társaság szemléletét a radikális társadalomkritika és a pszichoanalitikus szövegek kritikai olvasata jellemzi. A Társaság célja a Nemzetközi Otto Gross Társaság tagszervezeteként és azzal együttműködve részt venni abban a kutatásban, ami Otto Gross életének és írásainak kultúrtörténeti, pszichológiatörténeti, művelődéstörténeti, társadalomtörténeti, irodalomtörténeti kontextusának föltárására irányul. Ennek során népszerűsíteni Magyarországon Gross elgondolásait és írásait és a Gross-szal kapcsolatos külföldi szakirodalmat, megismertetni külföldön a hazai, Gross-szal kapcsolatos szakirodalmat és kutatásokat, kapcsolatot tartani a hazai és külföldi, hasonló profilú szervezetekkel, konferenciákat szervezni és kiadványokat jelentetni meg. A társaság elnöke Dr. Hárs György Péter, alelnöke Dr. Szabó Zoltán, titkára Friedrich Melinda.

Részletesebb információ: harsgyp@gmail.com vagy melinda.friedrich@gmail.com.

Szóljon hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

A megjelent cikkek és hozzászólások a szerzők szellemi tulajdonát képezik, sokszorosításuk vagy bármilyen felhasználásuk kizárólag írásbeli engedéllyel lehetséges. Minden cikk és hozzászólás tartalma kizárólag a szerzők magánvéleménye, mely független A Lélekben Otthon szerkesztőségének véleményétől.

A portál készítője és karbantartója: Wired Studio