Civil érdekvédelmi szövetség alakul az öngyilkosság megelőzésére

Azért, hogy mással ne történjen meg; azért, hogy ne tudják meg azok a családok, ahol nem történt ilyen szörnyűség, azt, hogy milyen, ha megtörténik; azért hogy enyhítsük azok keserűségét, ahol ilyesmi történt, civil mozgalmat szervezünk.

Magyarországon több ember hal meg öngyilkosság következtében, mint autóbalesetben. Ugyan az öngyilkosság is megelőzhető lenne, ezzel a kérdéssel a társadalom keveset foglalkozik.

A Svédországban alakult SPES civil szervezet tiszteletet parancsoló sikerein felbuzdulva elhatároztuk, hogy kapcsolatba lépünk velük, s igyekszünk tanulni tőlük. Módszereket, kommunikációs ismereteket, és a módot, ahogyan sikereiket elérték. Módszereik egy részét honosítjuk Magyarországon. Elsőként hasonló magyarországi szervezetet alakítunk.

Mindenki, aki úgy érzi, tenni szeretne azért, hogy az öngyilkos halálozás száma csökkenjen hazánkban, aki munkájával hozzá tud járulni célkitűzéseink megvalósításához, kérjük vegye fel velünk az alábbi címen: info@lelekbenotthon.hu és töltse ki a mellékelt nyilatkozatot, amit küldjön vissza részünkre vagy postán vagy a 707-1794-es faxon.

Postacímünk:

Lélekben Otthon Alapítvány
1047 Budapest
Báthory u. 9.

A belépés ingyenes.

Csatlakozási nyilatkozat letöltése:

Egy hozzászólás

csoksuglak2010. április 5. 00:00

Nagyon örülök, hogy ez ügyben is történik valami. Csatlakozom, természetesen.

Szóljon hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

A megjelent cikkek és hozzászólások a szerzők szellemi tulajdonát képezik, sokszorosításuk vagy bármilyen felhasználásuk kizárólag írásbeli engedéllyel lehetséges. Minden cikk és hozzászólás tartalma kizárólag a szerzők magánvéleménye, mely független A Lélekben Otthon szerkesztőségének véleményétől.

A portál készítője és karbantartója: Wired Studio