Hozzátartozói csoport indul

Ha sokszor gondolja azt, hogy már nem bírja tovább…, akkor jöjjön a csoportba!

Várom azok jelentkezését, akik alkoholbeteg, szkizofrén, depressziós, evészavaros, játékszenvedélyes, impulzív (veszekedő) hozzátartozóikkal jobb kapcsolatot akarnak fenntartani.

A csoport célja, hogy az érintettek

  • a konfliktusaikat hatékonyabban kezeljék,
  • önmagukat és beteg hozzátartozóikat jobban megértsék, segítsék.
  • A cél: a betegek és a hozzátartozók közérzetének javítása, A csoportban lehetőség lesz biztonságos keretek között azoknak a játszmáknak, dinamikáknak a felismerésére és kezelésére, amik az adott betegséghez tartoznak és amik a gyógyulást megnehezítik. Ha ezeket felismerjük és kezeljük, mi is elősegíthetjük a gyógyulást úgy, hogy közben jobban is érezzük magunkat.
  • Megjelenhetnek olyan új, eddig nem ismert eszközök, amik a gyógyuláshoz hozzájárulnak (bizalom, bűntudat csökkentés, énhatárok tiszteletben tartása, versengés kerülése, egymás elfogadása, tisztelete, a szabadság és a felelősség kérdései, a betegségekkel kapcsolatos praktikus információk megosztása, a remény keltése és a remény érzésének fenntartása). Nem elég ezeknek az eszközöknek a felismerése, hanem azt gyakorolni, tesztelni is kell. Erre van lehetőség a csoportban.
  • A legfontosabb haszon az, hogy idővel a hozzátartozók jobban érzik magukat.

A csoport az OKTOGON közelében működik, hetente egyszer 90 percben.

Részvételi díj: 1500 Ft/alkalom.
Jelentkezés telefonon:
Oriold Károly csoportvezetőnél
06-20-9738-930

2 hozzászólás

Naplemente2010. június 6. 00:00

Óriási szükség van ilyen csoportok m?ködésére. Vidéki városból csatlakoznék 1-2 alkalommal, amennyiben a foglalkozások id?pontja ismert lenne.
Én a skizofrén témában vagyok érintett.
Remélem beindul, és sikeres lesz!

bobo2010. június 14. 00:00

Kérem, hogy telefonáljon.

Szóljon hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

A megjelent cikkek és hozzászólások a szerzők szellemi tulajdonát képezik, sokszorosításuk vagy bármilyen felhasználásuk kizárólag írásbeli engedéllyel lehetséges. Minden cikk és hozzászólás tartalma kizárólag a szerzők magánvéleménye, mely független A Lélekben Otthon szerkesztőségének véleményétől.

A portál készítője és karbantartója: Wired Studio